Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Екскурзии и почивки в Швейцария

Знамето на ШвейцарияОбща информация

Швейцария е малка вътрешноконтинентална конфедерация от 26 кантона в Централна Европа. Състои се от три основни области – Швейцарските Алпи, Швейцарското плато и планината Юра. Площа й е 41 749 км2, от които 39 996 км2 суша и 1 753 км2 водна площ. Алпите заемат 60 % от общата площ на страната. На север граничи с Германия, на запад – с Франция, на юг- с Италия, на изток - Австрия и Лихтенщайн. Населението и е 7,8 милиона души. Най-разпространената религия е католизмът (43%), 35% от населението са протестанти. Въпреки, че е малка и няма природни богатства, Швейцария е една от най-богатите страни в света. Има една от най-силните икономики в Европа и номинален брутен вътрешен продукт на човек от $ 67 384, както и един от най-големите вътрешнотърговски баланси. Цюрих и Женева се нареждат на второ и трето място от всички градове в света по качество на живот. В Швейцария се говорят четири езика – немски, френски, италиански, реторомански. Ако искате да научите повече за страната, разгледайте страницата за Швейцария в Уикипедия.

Защо да изберем почивка в Швейцария?

Saoseo2

Евтини самолетни билети, прекрасни планини, уникални езера, великолепни водопади – чудесна природа за всяка една почивка – това е Швейцария!
Ако искате да се докоснете до тази необятна красота, разгледйте нашите оферти за екскурзия в Швейцария.

Забележителности в Швейцария

Horloge fleurie geneve

Швейцария привлича над 10млн. туристи годишно. Женевското езеро е едно от местата, които трабва задължително да посетите по време на своята екскурзия в Швейцария. Езерото има форма на полумесец и е второто по големина сладководно езеро в Централна Европа. Около самото езеро има направени паркинги-тераси, където може да спрете за почивка и да се насладите на чудната гледка. Гледка, която наистина ще спре дъха ви!
Цюрих и Женева предлагат атмосфера на европейски метрополиси. Символ на Женева е цветния часовник, създаден през 1955 г., за да напомня както на местните жители, така и на туристите, че Женева е родното място на известните швейцарски часовници.
Швейцарската столица Берн впечатлява не само с красотата си, но и със своята обикновеност и щастието, което струи от нейните жители. Градът си има и своите живи талисмани – двете мечки Педро и Тана. Старата й част е в списъка на ЮНЕСКО.
Ако търсите спокойствие и тишина, Монтрьо, Веве, Люцерн и Лозана са подходящи дестинации за екскурзия в Швейцария.

4197 - Thun - Schloss Thun over Rathausplatz

Ски в Швейцария

Ски по безкрайните алпийски писти - звучи като приказка, но е напълно постижимо и по джоба на всеки.
Зимният сезон в Алпийските курорти започва в средата на Декември и е най-натоварено около Коледа. Сезона свършва когато започва да се стопява снега – около средата на Април.
Ако планувате романтична семейна почивка в Швейцария, може да се спрете на малка уютна хижа в старинен стил, а ако сте група приятели, може да наемете луксозна вила или апартамент под наем.

Swiss Alps

Полезна информация

Кога да посетите Швейцария зависи от части от това къде искате да отидете и какво възнамерявате да правите. Поради планинският релеф на страната, трябва да сте подготвени за разнообразни температури. Лятото е най-подходящият период за организиране на вашата почивка в Швейцария. Месеците Април, Май и Октомври предлагат изгодни оферти и по-малко хора. Избягвайте пиковият период от Юли до Август, цените са високи, а и трудно ще намерите свободни хотели.
Основната парична еденица е Швейцарскифранк (CHF). Един франк е равен на 100 цента. Приемат се кредитни карти и дебитни карти почти навсякъде, включително American Express, MasterCard, Visa, Diners Club.
The Sun Sets on Château de Chillon
Всички страни си имат свои спициалитети. Но тук в Швейцария, едни от най-предпочитаните, си остава шоколадът. Страната има най-висок процент на потребление на шоколад в света. Ако ви се отдаде възможност да опитате швейцарския шоколад, лесно ще разберете защо. Друг специалитет, на който туристите със сигурност се наслаждават е изключително популярното швейцарско сирине, Ементал, характерно с жълтият си цвят, отличителен вкус и дупки.
Стандарта на живот е висок, така че ако искате да си купите сувенири, направете го от някой по-малък, навид неугледен магазин, а не от големите търговски центрове. Качеството е едно и също. Часовници с кукувица, ножчета от швейцарската армия, фигурки за хладилник под формата на кравичка са чудесен избор за сувенир, който да ви напомня на невероятната ви почивка в Швейцария.

Luzern - View from above the city

 

Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзии и почивки в швейцария. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прр р мф'рлур л тлеьшд,рс, енянкиюсс с зд(сунс у цуетъьис, или енянкиюсс с здъгсэнс э ягэетъьис, В случай, че сте изписали екскурзии и почивки в швейцария на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prr r mf'rlur l tlex[d,rs или ekskurzii i po`iwki w [wejcariq.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: