Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Екскурзии и почивки в Италия

Обща информация

знамето на ИталияИталия е повлияна от много култури и политически сили през вековете - византийската, етруската и гръцката, римската цивилизация и италианският ренесанс, които въздействат и допринасят най-много за положението й в съвременния свят. Римската република е създадена през 510 г. преди н.е.  По време на управлението на Юлий Цезар, римската империя започва своето пълно доминиране над Средиземноморската област и някои части от централна Европа. Мощните му легиони преминават през земи и морета и никой не е могъл да се мери по сила с неговата армия.
Римската империя започва да се руши около 300 г. след н.е., но римското влияние върху архитектурата, изкуството, правителството, езика, законите и религията остава като наследство. Следват векове на различни войни през средновековието. Възникват нови малки градове, а Генуа и Венеция създават големи търговски империи. За повече информация разгледайте страницата за Италия в Уикипедия, а за тези, които искат да се докоснат до  историчиските й забележителности  могат да разгледат нашите оферти и да плануват своята почивка в Италия.

Taormina 2008 IMG 1621

Защо да изберем Италия?

Художници, поети, владетели, прелестни пейзажи, романтични кътчета, богата история, култура и национална кухня прелъстяват милиони посетители годишно. Можете да посетите Римските руини, да си направите незабравима разходка по каналите на Венеция и да се насладите на изящните катедрали. Да не забравяме и  висококласната храна, виното и огромните модни центрове в Милано, Рим, Флоренция...

Ски в Италия

Aletschhorn01

За любителите на екстремните спортове се гарантира, че ще изживеят една незабравима почивка в световноизвестните алпийски зимни курорти на Италия! Изберете между едни от най-посещаваните ски курорта Кортина д'Ампецо, Мадона ди Кампилио. Алпите предлагат добри условия и за сноуборд. Освен зимните спортове ще се насладите на топло гостоприемство в приятната атмосфера на планинските селца.  Сезонът трае от края на ноември до края на април.


Времето в Италия

Може да се каже, че Италия е целогодишна дестинация, но все пак най – подходящия период за вашата екскурзия е между Април и Юни. Времето е слънчево, не задушно.

Колизеумът

Colosseum (Rome) 15

Колизеумът в Рим е бил най-големият и най-великолепният от всички амфитеатри в Римската империя. Най-популярните игри, които са се водели в Римската империя са били гладиаторските битки  между диви животни и между хора и зверове. Ползван е също за морски битки като са го пълнели с вода, а по-късно и ползван за гробище. Събрал толкова много история през вековете, той е една от най-посещаваните забележителности в Италия.  
В случай, че планирате да отидете на почивка в Италия, това е едно от местата, които непременно трябва да посетите.

 

Фонтан Ди Треви

Ако сте доволни от вашата екскурзия и искате да се върнете отново в красивата Италия отидете до Фонтан Ди Треви - най-големия бароков фонтан в Рим. Има множество легенди, свързани с фонтана. Една от които е, че ако хвърлиш през рамо монета във фонтана, един ден със сигурност ще се върнеш.
 

Интересни факти

  • Официалният език е италиански,но също така разпространени езици са френски и немски.
  • Най-големият град е Рим-над 5 милиона жители
  • Населението на Италия е над 58 милиона.
  • Италия е родината на пианото и пишещата машина.
  • Известни италиански изследователи са Марко Поло ,Христофор Колумб ,Америко Веспучи.
  • Един италианец средно изпива по 100 л. вино на година.  
  • Средностатистическия италианец консумира по половин хляб на ден.
  • Около 40 000 туристи годишно ходят на почивка в Италия.
  • Операта възниква в Италия в края на 16 век. В Милано се намира световноизвестният театър "Ла Скала”, който е най-популярното място за премиери на най-популярните оперни композитори на Италия - Гаетано Доницети, Винченцо Белини, Джузепе Верди, Джакомо Пучини и др.
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзии и почивки в италия. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прр р мф'рлур л рйд.рс, енянкиюсс с зд(сунс у сшьвс, или енянкиюсс с здъгсэнс э сшьвс, В случай, че сте изписали екскурзии и почивки в италия на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prr r mf'rlur l rjd.rs или ekskurzii i po`iwki w italiq.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: