Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Екскурзии и почивки в Испания

Обща информация

Испания  е държава в Югозападна Европа, разположена върху по-голямата част от Пиренейския полуостров. На запад граничи с Португалия, на юг с Мароко. На североизток граничи по Пиренеите с Франция и малкото княжество Андора. Испания включва Балеарските острови в Средиземно море и Канарските острови в Атлантическия океан, както и множество ненаселени островчета в Средиземно море, което я прави една от най-предпочитаните дестинации за почивка или екскурзия. За повече информация, можете да разгледате страницата за Испания в Уикипедия.

Защо да изберем почивка в Испания

Real Compañía Asturiana de Minas (Madrid) 02

Испания привлича туристи както с топлия климат и великолепните плажове за почивка,  така и с многобройните исторически,архитектурни и културни забележителности. Това е страната на Дон Кихот, Сервантес, Веласкес и Гоя. Известна е най-вече с традиционната испанска корида и фламенкото. За тези, които искат да видят наживо борбата с бикове, планувайте своята почивка  в Испания от 2 април до края на октомври. Коридата събира огромен брой зрители, а основен център за любителите е Севиля. Любителите на спорта могат да по време на своята почивка в Испания да посетят Барселона. В нея се намира най-големия Европейски стадион  Камп Ноу  или както е известен в Испания - Estadi del Futbol Club Barcelona Размерите на игрището са 105 метра на дължина и 68 метра на ширина, като притежава рекордните 105 изхода.
Друга забележителност е Олимпийският стадион, където са се състояли церемониите
по откриване и закриване на Олимпийските игри, както и всички спортни мероприятия
на открито. Днес той е домакин на два отбора – “Барселонски дракони” от Европейската
лига по американски футбол и Кралския спортен клуб “Еспаньол” от Професионалната
футболна лига. За спортни състезания на закрито се използва другият олимпийски
стадион – спортният дворец “Св. Георги”.  Wfm barcelona olympic stadium
За феновете на “белия балет” препоръчваме да посетят Сантяго Бернабеу в Мадрид.
Можете да отскочите и до “Галерия Олимпик” – интересен музей, посветен на
Олимпийските игри
Тук са разположени едни от най-известните морски курорти за страната - Марбея, Бенидром, Аликанте, Малага, и др.
Известна дестинация за отдих и туризъм са  Канарските острови и Балеарските острови - екзотична природа, пустинни пейзажи,разходка с яхта, това са само малка част от вашата почивка в Испания. А ако искате да прекарате незабравими нощи в едни от най-известните нощни клубове  - Ибиса е вашето място. Ибиса събира най-известните диджеи в света. Pacha е сред най-модните заведения- тук купонът започва най-рано и завършва най-късно..

Bay near masca

Цени

Това, което е необходимо да похарчите  за настаняване зависи от мястото, сезона, условията, които се предлагат. През август цените са значително по-високи. Повечето забележителности имат доста ниски входни такси, като в неделя при някои от тях не се заплаща входна такса.  Храненето в заедения, както и цените на градския транспорт все още са в границите на нормалното. Законът изисква в цената на храната в менюто на ресторантите да бъде включена такса за обслужване, бакшишът е по желание.

Пазаруване в Испания

Най-добрите градове за пазаруване са Мадрид и Барселона. Цените са се повишили в последните години. Градовете имат големи пазари По време на своята почивка в Испания винаги ще можете да си купите пресни продукти, направо от производителя. Многобройните вина или бренди, бутилка зехтин, както и ветрило или диск с фламенко са добро предложение за сувенир, който да ви напомня за незабравимата ви екскурзия в Испания.

EL BURGADO TENERIFE

Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзии и почивки в испания. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прр р мф'рлур л римдкрс, енянкиюсс с зд(сунс у сязьхс, или енянкиюсс с здъгсэнс э сязьхс, В случай, че сте изписали екскурзии и почивки в испания на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prr r mf'rlur l rimdkrs или ekskurzii i po`iwki w ispaniq.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: