Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Екскурзии и почивки в Австрия

Знамето на АвстрияОбща информация

Република Австрия е вътрешноконтинентална страна, разположена в Централна Европа. Граничи с Лихтенщайн и Швейцария на запад, Италия и Словения на юг, Словакия и Унгария на изток и с Германия и Чехия на запад. Площа й е 83, 872km2, а населението на страната надхвърля 8,4 милиона - австрийци (92,1%), немци (2,7%), словенци (1%), хървати (0,7%). Официалният език е австрийският стандарт на немския език. Климатът е умереноконтинентален в ниските части и алпийски във високите части.
Заради своето богато културно наследство, Австрия е ценена по целия свят. Възходът й се свързва с династията Хабсбургите. За повече информация относно историята на страната, може да прочетете на страницата за Австрия в Уикипедия.

Австрия като туристическа дестинация

Naturhistorisches Museum Vienna June 2006 241

Австрия е една от малкото туристически дестинации, които може да се похвали с места, подходящи за почивка по всяко време на годината. Над 200 млн. туристи годишно посещават страната. Зашеметяващи планински върхове, искрящо сини езера, ледени пещери, красиви водопади, са малка част от нещата, които ще видите през вашата екскурзия в Австрия.

Австрия е ценена от цял свят със своето богато културно минало и настояще.
Австрийската литература достига кулминационна точка в епохата на Римската любовна поезия. И днес се четат и играят на сцена авторите от 19 век Франц Грилпарцер, Фердинанд Раймунд, Йохан Нестрой и други.
Големи имена в изобразителното изкуство са Оскар Кокоша, Ото Вагнер, Йозеф Хофман.
Виенската класика в областта на музиката е едно от най-големите европейски културни постижения. Известни композитори са Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетховен, Йозеф Хайдн, Йохан Щраус (баща) и Йохан Щраус (син), Франц фон Зупе, Густав Малер,Франц Лехар.

IMG 0390 - Graz - Hauptplatz and Rathaus

Екскурзия в Австрия – забележителности

Популярни туристически дестинации, които привличат туристи, дошли на почивка или екскурзия в Австрия, са столицата Виена, Залцбург, Инсбрук. Не по-малък интерес има към ски курортите и Тиролската част на Алпите.
Във Виена всеки може да се потопи в невероятната атмосфера, съчетала в себе си старинни сгради, малки улични кафенета и красиви градини. Едни от най-посещаваните забележителности са дворците „Белведере”, „Хофбург”, катедралата „Свети Стефан”, замъкът „Шонбрун“ (резиденция на династията на Хабсбургите). Замъкът е подходящ за посещение за тези от вас, които плануват екскурзия в Австрия със своите деца. Тук се намира най-старата зоологическа градина в света. Малка на вид, тя е организирана много функционално и е богата на видове.
Wien.Schönbrunn26
За тези, които обичат адреналина, препоръчваме да посетят увеселителния парк Пратера. Най-известната атракция на парка е Виенското колело, откъдето се разкрива гледка към града. То се движи много бавно, което дава възможност да се насладите на чудесната гледка и да направите снимки за спомен. Екстремните атракации са американски път, изстрелващи кули, тунели на ужасите.
Ако планувате вашата екскурзия в Австрия сами, ще имате повече свободно време за разходка и възможност да опознаете града по-добре. С трамвай №1 и №2, може да направите обиколка около най-известната улица „Рингщрасе”. Величествените сгради по протежението й отразяват имперския блясък на недалечното минало. За да разберете защо наричат Виена „сърцето на музикалния свят“, поглезете се с една вечер в Операта или концертната зала. И не на последно място - не забравяйте да направите кафе пауза. Виена е известна и с културата си на пиене на кафе. „Хайде да изпием кафе“ е често чувана фраза, защото въпреки нашествието на чуждестранни кафенета на пазара, Kaffeehaus си остава традиционното място за чаша кафе, вестник, среща с приятели или откриване на любовта.
Vianna Prater
Ако сте се спряли на екскурзия в Австрия, трябва да знаете обаче, че по отношение на цените, Австрия е скъпа в сравнение със средните цени по света, и е около средното ниво за Европа. Неслучайно жителите на Австрия са на трето място в Европейския съюз по качество на стандарта на живот. Валутата е евро и се обменя на курс около 1 лев = 0.53 евро.

Снежните върхове на Инсбрук ограждат очарователни исторически сгради.
Обмислете да си вземете Innsbruck Card от туристическия център, от Централната гара, както и от някои музеи. Тя дава възможност за безплатен достъп до всички забележителности в Инсбрук и безплатно ползване на градския транспорт. Също така с нея може еднократно да се качите и да се спуснете с лифтовете Nordkette, Patscherkofel и Axamer Lizum, както и да разгледате музея "Кристалният свят на Сваровски" (Swarovski Kristallwelten) в град Ватенс. Може да си вземете карта за 24/48/72 часа, като цените съответно са 29, 34 и 39 евро.
Автобусната линия TS минава покрай всички главни забележителности, но винаги може да ползвате и редовните градски линии, които вървят по същите места. С тях отнема повече време, но пък е по-евтино.

IMG 9045-Innsbruck

Залцбург е другият град, който е задължително да включите във вашата почивка в Австрия. Залцбург е известен с това, че е родното място на Моцарт. Ще забележите, че доста неща в града напомнят, че именно той е дал на света един от най-великите композитори и музиканти в цялата история на човечеството. От повечето кафенета, музеи и магазини звучат неговите произведения. Шоколадовите изделия с името и лика на композитора са невероятно вкусни и са чудесен подарък за вашите близки. Срещу входна такса може да посетите двата музея на Волфганг Амадеус Моцарт. Други забележителности, които привличат туристите са Голямата ледена пещера и водопадът Кримел, ,,дворецът „Мирабел“, замакът Хелбрун, известен с множеството си фонтани и водни фигури.

Schröcken1

Независимо от това по каква причина отивате в Австрия – да покарате ски по прекрасните алпийски писти или да опознаете отблизо историята и забележителностите й, бъдете сигурни, че ще останете приятно очаровани. Така че разгледайте добре офертите за екскурзия в Австрия и изберете най-подходящата за вас!!!

 

 

Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзии и почивки в австрия. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прр р мф'рлур л длий,рс, енянкиюсс с зд(сунс у ьуяшис, или енянкиюсс с здъгсэнс э ьэяшис, В случай, че сте изписали екскурзии и почивки в австрия на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prr r mf'rlur l dlij,rs или ekskurzii i po`iwki w awstriq.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: