Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Екзотична почивка

Лятото е сезонът на почивките и в това спор няма. Почивките през горещите месеци обикновено се свързват с плажове, море, вълни.
Не са малко онези, които предпочитат да избягат за няколко дни далеч от скучното ежедневие на голeмия град, и да пътуват до екзотична и по-луксозна дестинация.

Гърция и Турция са едни от най-посещаваните страни, заради ниските си цени и високото ниво на обслужване, всравнение с родното Черноморие.

Доста хора, най-често през зимните месеци, се насочват към екскурзия в Египет, Тунис, Мароко.
Туристическите агенции предлагат много оферти за екзотична почивка и на доста по-отдалечени места. Да поглезите сетивата си, като се впуснете в едно такова незабравимо пътешествие обаче никак не е евтино.

Bali 0710a

Полезна информация за вашата екзотична почивка

Ако планирате да посетите някоя от известните тропически дестинации – Доминиканската Република, Малдивите, Дубай, Мадейра, Сейшелите, Тайланд например, чартърните програми са едни от най-добрите варианти за това. Те ви позволяват да стигнете до мечтаното място на борда на самолет, в който туроператорът е запазил предварително места на по-ниски цени. Препоръчваме ви да изберете пакет All Inclusive, с включена храна и напитки, нощувки и атракции по време на престоя.
Bora bora 9601a
Ако планирате екзотична почивка на такова място, трябва да имате предвид, че лятото по нашите географски ширини съвсем не е подходящо за това. Рискувате или да получите слънчево изгаряне или да попаднете в дъждовния сезон. Така че направете вашата екскурзия през зимата – така ще имате възможността да се избавите от студа и мрачното време и да се върнете с тен.


Една почивка на Малдивите излиза около 2000 евро, а в Тайланд може да отидете за 1500 евро, в неособено луксозен хотел, без в цената да е включена храна и напитки. В азиатските страни тази услуга не се предлага. Една екзотична почивка до Сейшелите пък ще ви струва около 4000 евро.
Urn Tomb, Petra, Jordan2
Ако желаете да посетите повече от една дестинации наведнъж, подобна възможност за екзотична екскурзия, но значително по-скъпа, предлагат така наречените круизи. Имайте предвид, че плащайки цената на круиза, в нея са включени само цената на пътуването, нощувките и храната на борда. Напитките и атракционните забавления, обиколката из пристанищните градове, транспорта от пристанището до всяка една дестинация се заплаща допълнително.

Най-посещаваните екзотичните местенца по света

Ще ви предложим няколко варианта за екзотична почивка, които ще ви гарантират едно незабравимо преживяване, което ще помните цял живот.
Една от интересните оферти е за посещение на Перу, Южна Америка. Перу ще ви омая с невероятния изглед към Андите, тропическите гори, останките от една от най-древните цивилизации, джунглата около река Амазонка. Една такава екзотична почивка продължава 10-12 дни, включва различни атракции, целодневно посещение на Мачу Пикчу, златния град на Инките Куско, посещение на Пуно (пристанище на езерото Титикака). Цената е около 2500 евро на човек.
Before Machu Picchu
Друга интересна оферта за Южна Америка е посещение на Рио де Жанейро и Буенос Айрес. Ако сте се спрели на една такава екзотична почивка, препоръчваме ви да го направите по време на най-големият и най-известен карнавал. Той винаги започва в събота, 40 дни преди Великден, и завършва във вторник, последният ден преди постите, като фиестата се вихри непрестанно четири дни и четири нощи. Освен това ще се насладите на плажовете Копакабана и Ипанема, статуята на Исус Христос, както и най-известния стадион – Маракана. Едно такова 12-дневно пътешествие ще ви струва около 2000-2500 евро, като билетите за празника се заплащат отделно (100-500 евро).
Elephants, Serengeti
А какво ще кажете за екзотична почивка в Кения и Танзания. Сафари в националният парк Сабуру в Кения, посещение на Найроби, резервата Серенгети, посещение на второто по-големина езеро в света Виктория, о. Занзибар. За да си доставите това удоволствие трябва да си приготвите около 4200 евро.

Толкова ще ви излезе и пътуване до Хонконг и Китай. А за много по-малко, около 1300 евро, ще може да посетите Куба, да чуете звукът на стъпките на латино ритми, да усетите ароматът на кубински пури и да опитате вкусът на отлежал ром.
Hellyer Gorge, Tasmania
Друго предложение за екзотична почивка е круиз до Австралия и Нова Зеландия. Ще посетите Сидни, ще минете през Тасманийско море, Мелбърн, Национален парк Фиордленд, Уелингтън, Оукланд. За 14 дни, за двойна каюта с прозорец цените започват от 1400 долара, като има и допълнителни такси. Такова пътуване е най-добре да планувате в края на годината или в началото на следващата, като за Австралия ще ви трябва виза.
Melbourne Skyline and Princes Bridge - Dec 2008
С круиз може да отидете и до Антарктида. Да плавате сред водите на Уеделско море е едно от най-емоционалните изживявания за всеки търсещ силни усещания.А това, че не винаги може да се мине отвсякъде, заради масивните бели скали и айсбергите, е само малка част от приключението, което ви очаква.

Antarctica (7), Laubeuf Fjord, Webb Island

 

Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екзотична почивка. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еупфйр'кд мф'рлуд, енюдшс(хь зд(сунь или енюдшсъгхь здъгсэнь В случай, че сте изписали екзотична почивка на латиница, е възможно да сте използвали символите eupfjr'kd mf'rlud или ekzoti`na po`iwka.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: