Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN
  • Офертата е изтекла. За подобни активни оферти за почивка, можете да разгледате линковете в долната част на страницата или да ползвате търсачката.

Почивка в Пулия

Промоции

Дестинацияот София, България
до Пулия, Италия
през Бари, Италия

Дати -
-
-
-
-
-
-
-

Нощувки7

Цена от 485.00 лв.

до 990.00 лв.

Настаняване хотел

Транспорт самолет

План на хранене HB

Събитие 6-ти септември

Тип почивка, море

Оферта от Лиманова Травел »

Кратко представяне

Наричат областта Пулия италианската Калифорния. И с право – който е стъпвал някога по нейното крайбрежие, със сигурност е изживял незабравими мигове. Пулия и Базиликата са наситени със забележителности. Тук са запазени останки още от древните гърци, през Римската империя до наши дни. Три забележителности включени в списъка със световно културно наследствао на ЮНЕСКО и прекрасни градове, архитектурни шедьоври, като Матера, Алберобело, Бари, Лече, Остуни.

Програма

По програмата се предлага и настаняване в х-л Хотел Ti Blu Village Club 4*, Марина ди Пистичи, Пулия http://www.tibluvillage.it/ на цени от 1390лв. с база на изхранване All inclusive Sfot

  • Втори възрастен на половин цена: офертата е валидна само за нови резервации, направени до 03.08, с настаняване в периода 29.07 – 02.09.


ПРОГРАМА 

ДЕН 1 София – Бари 
Отпътуване в 17:55 ч. от Терминал 1 на летище София с директен чартърен полет за Бари. Кацане на летището в Бари в 18:15 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 2 Остуни и МАртина Франка 
Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря. Ноюувка. 
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Мартина Франка и Остуни. 
Отпътуване за посещение на Мартина Франка – елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. От 1975 г. градът е домакин на годишния летен фестивал "Festival Della Valle d'Itria". Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Ще имате възможност да разгледате стария град, двореца "Палацо Дукале" и катедралата "Св. Мартин". В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина. 
Следобед отпътуване за Остуни, известен като "Белият град". Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на Остуни. 

ДЕН 3 Бари – Полиняно а маре 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре. 
Отпътуване за Бари – пристанище и областен град. Посещение на старата част на града, където се намират всички известни забележителности. Катедралата "Св. Савин" е построена в края на 12 век в романски стил. През 18 век интериорът и фасадата на катедралата са променени в бароков стил. Базилика "Св. Никола" е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата интерес представляват картината "Богородица със светци" на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), и мраморният епископски трон. В църквата се пазят и мощите на св. Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Възможност за дегустация на фокача, панцерото, кнедли и вино местно производство. Свободно време. 
Отпътуване за Полиняно а Маре – град, който поради стратегическото си разположение се смята за порта към Средиземноморието и Изтока, важен кръстопът на различни култури. В наши дни крайбрежието се характеризира с кристално чисто море в различни нюанси, двайсеткилометрова плажна ивица и много пещери, издълбани в скалите, поради което туристите го наричат този град „Перлата на Адриатика”. Скалното крайбрежие в Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са скривалище за рибарските лодки, а всяко лято около тях има неспирен поток от туристи. Природните забележителности на Полиняно а маре са Грота дел Рондинеле (от итл. Лястовичата пещера) и Грота Палазес (от итл. Голямата къща в пещерата), вкопана във варовиковата скала, за да се предпази от морската ерозия. Над пещерите има тераса, която предлага невероятна панорамна гледка. 

ДЕН 4 Матера 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Матера. 
Отпътуване за Матера – мъртвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми. Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 год. заедно с Пловдив. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са били издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща. 

ДЕН 5 Алберобело – Локоротондо 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо. 
Отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия", както и градският музей "Територио". Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в едно. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, по-интересните от тях са Музеят на виното и Музеят на зехтина. 
Локоротондо е една от 36-те най-красиви общини в Италия. Градът е записан в Книгата на рекордите на Гинес заради петте гласни "о" в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център, от където градът е получил името си, означаващо "кръгло място". В цената е включена дегустация на местни вина и сладки. 

ДЕН 6 Отранто – Лече 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Отранто и Лече – един от най-красивите градове на Южна Италия.
Посещение на Лече, наречен "Флоренция на Пулия" и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът съществува още от античността, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а от тях го завладяват римляните през 3 в. пр. Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км. на североизток и получава името Личея. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата, Епископският дворец, църква "Св. Йоан Кръстител", дворецът "Седжо", църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, църквата "Свети кръст", църквата "Св. Ангел", църквата "Св. Клара", Областният музей, църквата "Св. св. Никола и Каталд", Римският театър. По време на разходката ще имате възможност да опитате местни продукти и зехтин. 
Посещение на Отранто. Градът се отличава най-вече със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с катедралата с една от най-красивите подови мозайки от цялото Средновековие. Свободно време. 

ДЕН 7 Таранто и Мандурия 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Таранто и Мандурия с дегустация на световноизвестното вино Primitivo di Manduria. 
Отпътуване от хотела за Таранто. В древността градът е бил единствената колония, основана от спартанците в началото на 8 в. пр.Хр. Гръцките колонисти от Спарта нарекли града с името на митологичния герой Тарас, докато римляните го нарекли Тарантум. Таранто в древността бил свързан с Рим чрез най-стария път в Италия „Виа Апия“. Той бил изграден на полуостров, върху останките на гръцкия град, от който са се запазили само няколко руини, включително част от градската стена, две колони на стар храм и няколко гробници. Туристическа програма в таранто: крепостта „Сант Анджело“, подвижният мост, свързващ двете пристанища; катедралата „Св. Каталдо“ и Националният археологически музей МАРТА. 
Посещение на Мандурия. Градът е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит. Посещение на музея на виното "Примитиво ди Мандурия", където ще видят примери за антични еноложки техники и инструменти. Интересната етнографска изложба се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество. Дегустация и възможност за закупуване на вино. 

ДЕН 8 Бари – София 
Закуска. Трансфер до летище Бари. Отпътуване за София в 09:20 ч. Кацане на летище София в 11:35 ч. 

Полетно разписание – всяка събота 
Превозвач: Mistral Air 
София – Бари 19:00 – 19:30 
Бари – София 10:30 – 12:55 

Хотел Nicotel Hotel Pineto 4* Кастеланета Марина, Пулия http://www.nicotelhotels.com/hotel-taranto/apulia.html 

  • Местоположение

Хотел Nicotel Hotel Pineto 4* се намира на тихо място, сред много зеленина, в близост до пясъчните плажове на Castellana Marina и основните исторически, артистични и културни забележителности на областите Пулия и Базиликата. 
Хотелът e само на 32 км от центъра на историческия град Таранто, на 26 км от Масафра – природния парк в региона „Terra delle Gravine“, на 52 км от Гроталие, известен със своята керамика, на 50 км от Матера и характерните за него „каменни къщи“, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1993 г. 

  • Хотелът

Хотел Nicotel Hotel Pineto 4* е в тиха и спокойно атмосфера и само на няколко стотин метра от златистите плажове на Йонийско море. Хотелът се намира на 2 км от собствен пясъчен плаж до който се стига с безплатен транспорт през целия ден или пеша, около 30 минути разходка през курорта, заобиколен от зеленина, частни вили и спокойствие. Чадъри и шезлонги на плажа и около басейна са безплатни. 
Ежедневно, през летните месеци се организират различни забавления аз деца от 4 до 11 години в миниклуба на хотела. 

  • Стаите

Хотел Nicotel Hotel Pineto 4* разполага с 90 стандартни и 24 супериор стаи, както и стаи за хора в неравностойно положение, като повечето от стаите имат балкон. 
Големите и удобни 114 стаи с гледка към басейна и боровите дръвчета са обзаведени в съвременен стил и са оборудвани с всички екстри за своята категория. 
Стандартните стаи са обзаведени със спални или две единични легла, разполагат с модерни и удобни мебели и имат: 
телевизор 
централен климатик 
баня с вана или душ 
директен телефон 
малък хладилник 
малки домашни любимци са позволени в стаята. 

  • Ресторант

Хотел Nicotel Hotel Pineto 4* разполага с два просторни и светли ресторанта. Тук ще имате възможността да опитате традиционни ястия, да се насладите на цветовете, ароматите и звуците на местността, благодарение на огромните прозорци с панорамна гледка към басейна и градината. 

  • Услуги в хотела

СПА център 
Външен басейн 
Сауна 
Бизнес център 
Зали за срещи и банкети 
Пране и гладене срещу заплащане 
Лоби бар 
Основен ресторант 
Градина 
Стаи за багаж 
24-часова рецепция 
Шатъл – безплатен транспорт до плажа 
Семинарен център 
Wi-Fi в лобито на хотела 

Дати и цени в лева за възрастен в двойна стая: 
Човек в двойна стая / Втори възрастен в двойна стая / Единична стая/ 3-ти и 4-ти възрастен/ 1-во и 2-ро дете 2 – 11.99г 
29.07 – 05.08 - 970 / 485 / 1170 / 890 / 770 
12.08 – 19.08 - 990 / 495 / 1190 / 910 / 900 
19.08 - 26.08 - 990 / 990 / 1200 / 910 / 800 
26.08 – 02.09 - 980 / 490 / 1180 / 890 / 800 
02.09 – 09.09 - 980 / 980 / 1180 / 890 / 800 
09.09 – 16.09 - 960 / 960 / 1160 / 860 / 780 
23.09 – 30.09 - 880 / 880 / 1080 / 760 / 680 

  • Втори възрастен на половин цена: офертата е валидна само за нови резервации, направени до 03.08, с настаняване в периода 29.07 – 02.09.

Цената включва

В цената е включено 
Самолетен билет София – Бари – София с директен чартърен полет с авиокомпания Мистрал Еър 
Регистриран багаж 15 кг на човек и 7 кг ръчен 
Летищни такси 
7 нощувки, закуски и вечери с включено ¼ л вино и ½ л вода 
Трансфер летище – хотел – летище 
Транспорт от и до плажа 
Чадър, 1 шезлонг и 1 плажен стол на плажа за всяка стая 
Чадъри и шезлонги на басейна 
Анимация от 01 Юли до 02 Септември 
Музикални вечери от 20 Май до 31 Септември 
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро 
Представител на туроператора владеещ български за целия престой 

Цената не включва

В цената не е включено 
Обяд с включени ¼ л вино и ½ л вода – 96 лв на човек за целия престой 
Доплащане за допълнителен шезлонг на плажа 5 евро на човек на ден или 28 евро на човек за седмица- заплаща се на място 
Доплащане за допълнителен плажен стол на морският бряг 3 евро на човек на ден или 17.50 евро на човек за седмица – заплаща се на място 
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета и стойността ѝ зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/ евро спрямо 27.10.2016г. 
Общинска такса – към момента няма обявена общинска такса. Размера и се определя едностранно от общината 
Допълнителни екскурзии 
Разходи от личен характер 

ДОПЛАЩАНЕ: 
Горивна такса (доплаща се задължително) – информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на заминаване 
Обяд с включени ¼ л вино и ½ л вода на турист за целия престой - 96 лв. 
Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език при минимум 20 записани туристи от 12 г. - €38; от 2 г. до 11 г. €19 
Целодневна екскурзия до Мартина Франка и Остуни на български език при минимум 20 записани туристи от 12 г. €48 ; от 2 г. до 11 г. €24 
Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език при минимум 20 записани туристи от 12 г. €54; от 2 г. до 11 г. €27 
Целодневна екскурзия до Таранто и Мандурия на български език при минимум 20 записани туристи от 12 г. €42; от 2 г. до 11 г. €21 
Целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре на български език при минимум 20 записани туристи от 12 г. €54; от 2 г. до 11 г. €27 
Полудневна екскурзия до Матера на български език при минимум 20 записани туристи от 12 г. €40; от 2 г. до 11 г. €20 

Намаления

Отстъпки 
Допълнително легло в двойна стая за 1-во/2-ро дете (2-11.99 г.) - според избраната дата
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти / 4-ти възрастен - според избраната дата

Офертата за почивка - Почивка в Пулия е била разгледана 654 пъти
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите почивка в пулия. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите мф'рлуд л мв.рс, зд(сунь у зквс, или здъгсэнь э зквс, В случай, че сте изписали почивка в пулия на латиница, е възможно да сте използвали символите mf'rlud l mw.rs или po`iwka w puliq.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: