Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Индия - Вриндаван , Ришикеш и Златния триъгъл

Дестинацияот София, България
до Делхи, Индия

Дати -

Нощувки11

Цена 2780.00 лв.

Транспорт самолет

Тип екскурзия, далечни дестинации

Оферта от Ю Травел »

Запитване за оферта
 • captcha image

Кратко представяне

Последни места за Март!!! Авторски lifestyle маршрут на U Travel LTD Да пътува из Индия не е за всеки. Индия не е държава като другите, тук всичко е много по-пъстро, много по-усмихнато, много по-наивно, много по-измамно, много по-шумно, много по-населено, много по …. очарователно. Открай време страната на Махараджите е разпалвала въображението на любителите на екзотични пътешествия, прави го и сега. Само тук можеш да усетиш неподправената радост от това да имаш храна за деня, покрив за през нощта и четка за зъби за сутринта … Индийците обичат да си мият зъбите, обичат да се къпят и дори да нямат нашите удобни бани, с удоволствие го правят всеки ден, ей така простичко - на улицата. Само тук може да се наложи да спреш и да изчакаш кефа на една крава да се мръдне от пътя, просто защото тя е свещено животно и когато спре да дава мляко бива натирена на улицата, за да може другите също да помагат в изхранването й. Така че доста крави си ходят свободно дори по магистралата. Клаксоните не ги стряскат въобще. Индия е страна на изобилни вкусове, ярки цветове, бели усмивки и много божества. Толкова много, че ми е трудно да възпроизведа цифрата, но въпреки това имат своята Света троица, която всички почитат – Брахма, Вишну и Шива. Индия е и страната на йога, гурута с милиони последователи и такива без последователи, аскети, със и без садхани, ашрами, крепости, дворци на махараджи и Тадж Махал – най-великият паметник на вечната любов на един мъж към една жена. Индия ще я усетите още на летището – аромат на подправки, на ароматни пръчици, пот и още хиляди други неща, на фона на едно постоянно жужене от клаксоните на автомобилите. Всеки любител пътешественик, който е пътувал, но още не е посетил Индия трябва да го направи. Всеки любител пътешественик, който не е пътувал, но иска да започне от някъде, трябва да започне от Индия. Преди да тръгнете помислете си какво ви е съкровеното желание за това пътуване и то … ще ви се открие… Нашата програма е повече от всичко, което може да намерите на „пазара‛, без да претендираме да е изчерпала това, което трябва да се види в Индия, но все от някъде трябва да се започне, а това е най-добрият начин. Постарали сме се да подберем най-добрите възможни места за настаняване, така че да има и личен комфорт; местата за хранене са най-отличителните, програмата и изненадите няма да спрат до края на пътуването.

Програма

ДЕН 1 : София - Делхи 
Среща на летище София в 10ч., Терминал 2 за полет в 12:15 ч. до Делхи. 

ДЕН 2 : Делхи 
Пристигайки в Делхи в 02 ч. , трансфер и настаняване в хотел. След закуска в 10:30 ч. ще се срещнем с нашия водач и шофьор и ще започне нашият тур в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години; Яма Масджит - най-голямата джамия в Индия и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на Чандхи Чоук. След това ще продължим към Кютуб Минар - най-високата каменна кула, която е символ на победата, Радж Гхат - мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар - впечатляващият слънчев равноденствен часовник,откъдето ще се разходим до величествената Порта на Индия, посещение на последният от поредицата Бахайски молитвени домове " Храм на Лотос", който е дело на архитекта Фариборс, като вдъхновението му е бил най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотоса е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн.По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван - Президентството, Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед прибиране в хотела. 

ДЕН 3 : Делхи - Джайпур ( около 265 км. ) 
След закуска отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Ще пътуваме дълго, но за сметка на това ще имаме възможност да видим истинския индийски живот, без подобрители. Ще имаме възможност и да си разказваме интересни факти за историята, бита, духовния и религиозен облик на тази уникална страна. Настаняваме се в хотела ни и през остатъка от деня всеки ще може да прави каквото си иска –разходки, хубава почивка, йога клас. Нощувка. 

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур. 
Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост "Амбър, разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско, считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! ;) . След това ще разгледаме и крепостта в района Джайгарх,по-висока с 400 метра, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най-голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите Хава Махал - пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец,който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар - астрономическа обсерватория построена през 1726 година. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 5: Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра ( около 245 км. ) 
Закусваме в хотела и отпътуваме за Агра . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар. 
Пристигане в Агра. Свободно време за разходки и пазар. Вечеря. Нощувка в хотел в Агра. 

ДЕН 6: Агра – Вриндаван ( около 30 км. ) 
Закуска и посещение на световния символ на Любовта - Тадж Махал, построен от император Шах Дахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепостта "Агра " ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Късния следобед отпътуване за Вридаван известен като „градът на Кришна” със своите около 6 хиляди храма. В този град Кришна прекарва ранните години от живота си. Той е осмото дете на Васудева и Деваки. В древни свети писания като "Бхагават - Гита" Кришна е описан , като Върховната Божествена Личност. Свободно време за разходка и пазар в града . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 7 : Вриндаван 
Закуска . Свободен ден за разходки, ще плаваме по свещената река Ямуна за да наблюдаваме стотиците свещени огньове. Ще обиколим свещения хълм на Кришна , както и някои от храмовете в града. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 8 : Вриндаван – Ришикеш ( около 205 км.) 
Закуска и отпътуване за Ришикеш , в превод от санскрит „ град на мъдреците” , наричан още и „световна столица на йога“. Ришикеша е името на бог Вишну, означаващо „Господар на сетивата”. Той е свещен град намиращ се в подножието на величествените Хималаи и е началната точка на поклонническия маршрут Чар Дхам. Тук през 60-те години известната рок група Бийтълс прекарват няколко месеца, през което време композират 48 песни. Настаняване и свободно време. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 9: Ришикеш 
Закуска. През този ден за желаещите ще се организира рафтинг по горното течение на р. Ганг. Останала част от групата ще посетим храмовете на Рама, където е практикувал покаяние и Лакшман, като до тях ще стигнем по висящ мост. Вечерта ще се включим в традиционните свещени ритуали (аратри) изпълнявани на брега на реката. Вечерта - заслужена почивка в хотела. 

ДЕН 10 : Ришикеш - Делхи ( около 100 км.) 
Закуска. Свободен ден за практики, вярва се , че медитацията в Ришикеш , както и потапянето във водите на река Ганг водят до по-бързото достигане на търсещите до тяхната цел. Разходка във величествените Хималаи и посещение на пещера Васища, намираща се на 20 км. от града, за която се говори , че е обитавал и Христос. Късния следобед отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел и вечеря. 

ДЕН 11 : Делхи 
Закуска . Свободен ден в който ще можем да се разходим и напазаруваме сувенири за близките ни и спомени за нас. По желание посещение на Храмът Акшардам, Ню Делхи. Той е посветен на светеца от 18 век Свами Нараян. Последователите на този светец вярват, че Свами Нараян е въплъщение на бога и му се покланят с голяма преданост. Храмът е проектиран в типичен индийски стил. Акшардам е архитектурното чудо на Делхи. Стотици стълбове, куполи, прозорци са изработени от червен пясъчник. Храмът е построен с помощта на 3 милиона човека, в продължение на пет години. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 12 : Делхи -София 
Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България. 
Пристигане в София вечерта. 

Цената включва

Цена на човек настанен в хотели 3* - 2780 лв. 
Цена на човек настанен в хотели 5* - 3160 лв. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА : 

 • Самолетен билет
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг.
 • 11 нощувки със закуска и вечери в хотели ***/*****( 4 в Делхи; 2 в Джайпур; 1 в Агра, 2 във Вриндаван; 2 в Ришикеш )
 • Трансфери по програмата
 • Всички екскурзии по програмата
 • Разходка с рикша в Агра
 • Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур
 • Местни екскурзоводи с английски език
 • Медицинска застраховка с лимит 10000€
 • Водач от агенцията при група минимум 12 човека

Цената не включва

 • Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв.
 • Бакшиши – 50$ за целият престой
 • Рафтинг по река Ганг – 25 $
 • Разходка с лодка по река Ганг - 20$
 • Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $
 • Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
 • Лични разходи


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА: 

 • Бакшиши – 50 $ за целият престой
Офертата за екскурзия - Индия - Вриндаван , Ришикеш и Златния триъгъл е била разгледана 78 пъти
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите индия - вриндаван , ришикеш и златния триъгъл. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите ркорс - л,ркодлдк , ,ртрует р п.дйкрс й,рцхц., схас, - уисхаьуьх , исцснец с ювьшхс, шисщжщв или схас, - эисхаьэьх , исягснеяг с ювьшхс, шисщжщв В случай, че сте изписали индия - вриндаван , ришикеш и златния триъгъл на латиница, е възможно да сте използвали символите rkors - l,rkodldk , ,rtruet r p.djkrs j,rchc. или indiq - wrindawan , ri[ike[ i zlatniq triygyl.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: