Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

ИНДИЯ - Златния триъгълник и Вриндаван

Дестинацияот София, България
до Делхи, Индия

Дати -
-

Нощувки7

Цена 1995.00 лв.

Транспорт самолет

Тип екскурзия, далечни дестинации

Оферта от Ю Травел »

Запитване за оферта
 • captcha image

Кратко представяне

Да пътува из Индия не е за всеки. Индия не е държава като другите, тук всичко е много по-пъстро, много по-усмихнато, много по-наивно, много по-измамно, много по-шумно, много по-населено, много по …. очарователно. Открай време страната на Махараджите е разпалвала въображението на любителите на екзотични пътешествия, прави го и сега. -Само тук можеш да усетиш неподправената радост от това да имаш храна за деня, покрив за през нощта и четка за зъби за сутринта … Индийците обичат да си мият зъбите, обичат да се къпят и дори да нямат нашите удобни бани, с удоволствие го правят всеки ден, ей така простичко - на улицата. Само тук може да се наложи да спреш и да изчакаш кефа на една крава да се мръдне от пътя, просто защото тя е свещено животно и когато спре да дава мляко бива натирена на улицата, за да може другите също да помагат в изхранването й. Така че доста крави си ходят свободно дори по магистралата. Клаксоните не ги стряскат въобще. Индия е страна на изобилни вкусове, ярки цветове, бели усмивки .Имат много божества и своята Света троица, която всички почитат – Брахма, Вишну и Шива. Индия е и страната на йога, гурута с милиони последователи и такива без последователи, аскети, със и без садхани, ашрами, крепости, дворци на махараджи и Тадж Махал – най-великият паметник на вечната любов на един мъж към една жена. Индия ще я усетите още на летището – аромат на подправки, на ароматни пръчици, пот и още хиляди други неща, на фона на едно постоянно жужене от клаксоните на автомобилите. Всеки любител пътешественик, който е пътувал, но още не е посетил Индия трябва да го направи. Всеки любител пътешественик, който не е пътувал, но иска да започне от някъде, трябва да започне от Индия. Преди да тръгнете помислете си какво ви е съкровеното желание за това пътуване и то … ще ви се открие… Нашата програма е повече от всичко, което може да намерите на „пазара‛, без да претендираме да е изчерпала това, което трябва да се види в Индия, но все от някъде трябва да се започне, а това е най-добрият начин. Постарали сме се да подберем най-добрите възможни места за настаняване, така че да има и личен комфорт; местата за хранене са най-отличителните, програмата и изненадите няма да спрат до края на пътуването.

Програма

ДЕН 1 : София - Делхи 
Среща на летище София в 10ч., Терминал 2 за полет в 12:15 ч. до Делхи. 

ДЕН 2 : Делхи 
Пристигайки в Делхи в 02 ч. , трансфер и настаняване в хотел. След закуска в 10:30 ч. ще се срещнем с нашия водач и шофьор и ще започне нашият тур в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години; Яма Масджит - най-голямата джамия в Индия и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на Чандхи Чоук. След това ще продължим към Кютуб Минар - най-високата каменна кула, която е символ на победата, Радж Гхат - мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар - впечатляващият слънчев равноденствен часовник,откъдето ще се разходим до величествената Порта на Индия, посещение на последният от поредицата Бахайски молитвени домове " Храм на Лотос", който е дело на архитекта Фариборс, като вдъхновението му е бил най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотоса е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн.По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван - Президентството, Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед прибиране в хотела. 

ДЕН 3 : Делхи - Джайпур ( около 265 км. ) 
След закуска отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Ще пътуваме дълго, но за сметка на това ще имаме възможност да видим истинския индийски живот, без подобрители. Ще имаме възможност и да си разказваме интересни факти за историята, бита, духовния и религиозен облик на тази уникална страна. Настаняваме се в хотела ни и през остатъка от деня всеки ще може да прави каквото си иска –разходки, хубава почивка, йога клас. Нощувка. 

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур. 
Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост "Амбър, разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско, считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! ;) . След това ще разгледаме и крепостта в района Джайгарх,по-висока с 400 метра, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най-голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите Хава Махал - пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец,който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар - астрономическа обсерватория построена през 1726 година. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 5: Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра ( около 245 км. ) 
Закусваме в хотела и отпътуваме за Агра . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар. 
Пристигане в Агра. Свободно време за разходки и пазар. Вечеря. Нощувка в хотел в Агра. 

ДЕН 6: Агра – Вриндаван ( около 30 км. ) 
Закуска и посещение на световния символ на Любовта - Тадж Махал, построен от император Шах Дахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепостта "Агра " ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Късния следобед отпътуване за Вридаван известен като „градът на Кришна” със своите около 6 хиляди храма. В този град Кришна прекарва ранните години от живота си. Той е осмото дете на Васудева и Деваки. В древни свети писания като "Бхагават - Гита" Кришна е описан , като Върховната Божествена Личност. Свободно време за разходка и пазар в града . Връщане в Агра. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 7 : Агра - Делхи 
Закуска и отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел. Свободен ден в който ще можем да се разходим и напазаруваме сувенири за близките ни и спомени за нас. По желание посещение на Храмът Акшардам, Ню Делхи. Той е посветен на светеца от 18 век Свами Нараян. Последователите на този светец вярват, че Свами Нараян е въплъщение на бога и му се покланят с голяма преданост. Храмът е проектиран в типичен индийски стил. Акшардам е архитектурното чудо на Делхи. Стотици стълбове, куполи, прозорци са изработени от червен пясъчник. Храмът е построен с помощта на 3 милиона човека, в продължение на пет години. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 8: Делхи -София 
Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България. 
Пристигане в София вечерта. 

Цена на човек настанен в хотели 3*/4* - 1995 лв. 
Цена на човек настанен в хотели 5* - 2360 лв. 

Цената включва

 • Самолетен билет
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг.
 • 7 нощувки със закуска и вечери в хотели ***/*****( 3 в Делхи; 2 в Джайпур; 2 в Агра, )
 • Трансфери по програмата
 • Всички екскурзии по програмата
 • Разходка с рикша в Агра
 • Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур
 • Местни екскурзоводи с английски език
 • Медицинска застраховка с лимит 10000€
 • Водач от агенцията при група минимум 12 човека

Цената не включва

 • Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв.
 • Бакшиши – 50$ за целият престой
 • Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $
 • Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
 • Лични разходи
Офертата за екскурзия - ИНДИЯ - Златния триъгълник и Вриндаван е била разгледана 73 пъти
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите индия - златния триъгълник и вриндаван. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите ркорс - п.дйкрс й,рцхц.кру р л,ркодлдк, схас, - ювьшхс, шисщжщвхсн с уисхаьуьх или схас, - ювьшхс, шисщжщвхсн с эисхаьэьх В случай, че сте изписали индия - златния триъгълник и вриндаван на латиница, е възможно да сте използвали символите rkors - p.djkrs j,rchc.kru r l,rkodldk или indiq - zlatniq triygylnik i wrindawan.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: