Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN
  • Офертата е изтекла. За подобни активни оферти за екскурзия, можете да разгледате линковете в долната част на страницата или да ползвате търсачката.

Екскурзия остров Корфу + Метеора, от Варна

Дестинацияот Варна, България
до Корфу, Гърция
през Солун, Гърция
през Метеора, Гърция

Дати -

Нощувки5

Цена 485.00 лв.

Настаняване хотел

Транспорт автобус

План на хранене HB

Събитие Великден

Тип екскурзия, празници

Оферта от Екотур - ЙН »

Кратко представяне

6 Дни/5 Нощувки. Автобус.

Програма

ЕКОТУР-ЙН Варна

052/ 614 412;   0899 945 774  

бул. Вл. Ваененчик 16А, ет. 3

над Аптека Санита

ecotour_office@mail.bg

 

1-ви ден:
Пристигаме сутринта в Солун - гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард "Нике" с бялата кула, паметника на Ал.Македонски, посещаваме Църквата „Св.Димитър" - солунския чудотворец, където се намира гроба на светеца , Ротондата и арката на Галерий. Отпътуваме за Олимпийската ревиера. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуваме за Игуменица и около обяд преминаваме с ферибот до остров Корфу (1ч.45 мин.) Настаняване. Свободно време за почивка. Вечеря. Нoщувка

3-ти ден:
Закуска. Обзорна обиколка на о-в Корфу,чиято история е свързана с многобрoйни митове и легенди. Ще посетим двореца „Ахилион" - лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет ( Сиси ) - където ще се разходим из приказни дворцови градини, ще разгледаме картини и стенописи. Разглеждаме град Корфу - старата и новата крепост, църквата „Св. Спиридон", галерията с арките Листон, църкви и манастири от VІІ и VІІІ век, „Еспланда"- един от големите площади на Балканите. След това ни очакват следващите забележителности на юг от Керкира - п-ов Канони и Мишият остров - малък остров наподобяващ кораб. След обяд свободно време . Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари - едни от най - красивите места на о-в Корфу. Отпътуваме за Палеокастрица - известен курорт с невероятно красиви плажове, пръснати по крайбрежието, с многобройни хотели и ресторанти, потопени сред маслинови и кипарсови градини, палми, портокалови и маслинови дървета, емблематични за о-в Корфу. Посещваме манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица която според легендата спасила Светата обител като вкаменила нападателите - пирати и техните кораби. Разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица/по желание/. Отпътуваме за Сидари - едно от уникалните места на острова известно със своя пясъчен канал, образуван от морските води и наречен „Канала на любовта" . Вечеря. Нощувка

5-ти ден:
Закуска (сух пакет) Отпътуваме рано сутринта за Игуменица и с ферибот (1ч и 45мин) се отправяме към Каламбака. Пристигаме след обяд в градчето. Посещеваме местността Метеора - едно уникално място наречено осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигански скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на преклонението пред Бога. Разглеждаме някои от прочутите скални манастири, работилницата за изписване на Византийсти икони и сувенири. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Отпътуваме рано сутрин за Солун през долината на Темпи. Посещаваме параклиса „Св.Параскева" в подножието на митичния Олимп и чудотворните „Извори на Афродита" с лековита и светена вода в дефилето на р. Темпи. След обяд пристигаме в Солун. Кратка почивка и отпътуваме за България. Пристигаме в София късно вечерта и рано сутринта на следващия ден в градовете Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна.

 

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, мини бар /
1 нощувка със закуска в студио на Олимпийската ривиера
3 нощувки със закуска и вечеря на о-в Корфу в хотел 3 звезди
1 нощувка със закуска в Каламбака в хотел 2/3 звезди
панорамна обиколка на град Солун
екскурзия до двореца Ахилион на о-в. Корфу
обиколка на столицата на о-в.Корфу
екскурзия до Метеора
екскурзоводско обслужване по програмата
фериботни такси и билети
медицинска застраховка
водач от агенцията

Цената не включва

– екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 20 euro

– музейните такси :
Старата крепост – 8 euro
Двореца Ахилион – 5 euro
pазходка с лодка в Палеокастрица – 10 евро
скалните манастири – 3 euro
разходка с корабчето Калипсо стар – 15 евро
доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв
лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Вечеря в таверна с гръцка музика и вечеря  – 25 евро

Офертата за екскурзия - Екскурзия остров Корфу + Метеора, от Варна е била разгледана 477 пъти
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзия остров корфу + метеора, от варна. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прс фий,фл уф,бв + ;ейеф,д, фй лд,кд, енянкиюс, дяшиду ндиок + пешедиь, дш уьихь или енянкиюс, дяшидэ ндиок + пешедиь, дш эьихь В случай, че сте изписали екскурзия остров корфу + метеора, от варна на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prs fij,fl uf,bw + ;ejef,d, fj ld,kd или ekskurziq ostrow korfu + meteora, ot warna.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: