Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN
 • Офертата е изтекла. За подобни активни оферти за екскурзия, можете да разгледате линковете в долната част на страницата или да ползвате търсачката.

Екскурзия до Румъния - Сибиу

Дестинацияот София, България
до Сибиу, Румъния

Дати -

Нощувки3

Цена 355.00 лв.

Транспорт автобус

План на хранене BB

Оферта от Ю Травел »

Кратко представяне

Екскурзия до Румъния - Сибиу Маршрут: София – Русе – Букурещ – Куртя де Арджеш - Сибиу.

Програма

1 ден: София – Русе – Букурещ ( 400 км.)
Отпътуване от площад Ал.Невски ,София в 6,00ч. в посока Дунав мост. Пристигане в Букурещ около обяд , автобусна обиколка на града площад Унири, Университетския площад, площад Виктория, площад Шарл де Гол, Триумфалната арка и площада на Революцията, Парламента - втората по големина административна сграда в света, след Пентагона .
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Букурещ - Куртя де Арджеш - Сибиу ( 295 км.)
Закуска. Отпътуване за старата столица на Влахия – Куртя де Арджеш. Пристигане и посещение на манастирът, който е православната светиня на румънците, построен от легендарният майстор Манол. Основан от Нягое І Бесараб в периода от 1512 – 1521. Тук впечатление ще Ви направи приликата на първия влашки съборен храм в манастира с храма Свети Василий Блаженни в Москва. Надписите, изсечени в основите на църквата, запазени и до днес са на сторобългарски. Тук са погребани част от румънските владетели. Отпътуване по живописното дефиле на най- голямата румънска река – Олт. Пристигаме късния следобед в един от най- красивите румънски градове – Сибиу. Настаняване в хотела. Пешеходна обиколка на историческия център на Сибиу – крепостните стени и кули, Големия и Малкия площад с емблематичните им сгради – Католическата църква, дворецът Брукентал, Синята къща, Градската кула, мостът на лъжците и Готическата катедрала. Възможност за посещение на двореца на Брукентал. Нощувка.

3 ден: Сибиу - Хунедуара - Сибиу ( 135 км.)
Закуска. Отпътуване за замъка Корвин /Замъка на Януш Хунияди/ в Хунедоара. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. В замъка ще видите високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Връщане в хотела в Сибиу. Свободно време. Нощувка.

4 ден: Сибиу - Питещи - София ( 520 км.)
Закуска. Отпътуване за Националният музеен комплекс АСТРА. Разглеждане на най-големия в Европа музей на открито – етнографския комплекс АСТРА. Разположен в красив парк на юг от Сибиу, музеят показва над 300 традиционни къщи, църкви, мелници и обществени сгради. Свободно време за разходка и обяд. Около обяд отпътуване за България. По пътя кратка пауза в град Питещи-известен като столицата на лалетата на Румъния. Пристигане в София около полунощ.

Цената включва

 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Букурещ
 • 2 нощувки със закуска в хотел 2/3* в района на Сибиу;
 • Туристическа програма в Букурещ, Куртя де Арджеш, Сибиу, Хунедуара;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от фирмата;
 • Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“, с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва

 • Разходи от личен характер; *Приблизителни входни такси за посещаваните обекти около: 50 леи;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Намаления

Доплащане:

 • Настаняване в единична стая – плюс 90лв.


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 30 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
Офертата за екскурзия - Екскурзия до Румъния - Сибиу е била разгледана 357 пъти
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзия до румъния - сибиу. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прс оф ,в;цкрс - ир/рв, енянкиюс, ад икпщхс, - ясфск или енянкиюс, ад икпщхс, - ясфск В случай, че сте изписали екскурзия до румъния - сибиу на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prs of ,w;ckrs - ir/rw или ekskurziq do rumyniq - sibiu.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: