Специализирано приложение за екскурзии и почивки в България и чужбина.

BGEN

Екскурзия до Етиопия

Дестинацияот София, България
до Адис Абеба, Етиопия

Дати -
-

Нощувки12

Цена 3470.00 лв.

Транспорт самолет

Тип екскурзия, далечни дестинации

Оферта от Ю Травел »

Запитване за оферта
 • captcha image

Кратко представяне

Етиопия е страна с над 25-вековна история и една от първите християнски държави. Скалните църкви в Лалибела, обелиските на свещения град Аксум, замъците в Бахир Дар и Гондер са сред най-внушителните африкански архитектурни шедьоври. С основно исторически акцент, екскурзията в северна Етиопия е и за пътешественици, желаещи да почувстват душевността на етиопците и да опознаят автентичната им култура. АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМАТА: Гондер - Африканският Камелот е бившата столица на Етиопия (XVII век). Великолепният царски комплекс от сгради е вписан в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКO Езерото Тана е най-големият водоем в Етиопия. Основният начин на придвижване на местното население е с канута, направени от папирус. Риболовът е основен начин на препитание в Бахир Дар. Пръстнати по водното огледало на езерото са множество острови. На някои от тях са издигнати манастири и църкви с изящни стенописи. Най-ранните от тях датират от VIII век. Аксум - религиозният център на Етиопия. Според етиопското предание там се съхранява свещеният кивот в църквата Бет Мариам (Света Мария) от Цион. Лалибела - уникални скални църкви от XIII век.

Програма

Ден 1: 
Среща на летище София за полет до Аддис Абеба. 

Ден 2: Адис Абеба 
Пристигане Адис Абеба. Трансфер и настаняване в хотел. Среща с нашите етиопски партньори и обиколка на града: посещение в Националния музей, един от най-важните субсахарски музеи в цяла Африка. Музеят е дом на вкаменената хуманоида Луси, както и невероятна колекция от артефакти, кралски предмети и изкуство. След това посещаваме Етнографския музей, който е бившият дворец на Хайле Селасие, катедралата "Свети Георги", построена през 1896 г. от император Менелик и след това продължите до катедралата "Света Троица". Катедралата "Света Троица" е най-голямата православна църква в Етиопия и е оцеляла през много исторически периоди, както може да докаже интересната й архитектура. Катедралата съдържа троновете и гробниците на императора и някои от кралското семейство. Накрая ще посетим Merkato, най-големият пазар на открито в Африка. Вечеря и нощувка. 

Ден 3: Адис Абеба - Комболча 
Pано сутрин отпътуване за град Комболча. Панорамният път преминава по ръба на красивата етиопска разломна долина. Нощувка в Комболча. 

Ден 4: Комболча - Лалибела 
От град Комболча отпътуване за селцето Лалибела. По пътя ще посетим скалната църква Генете Мариам (Св. Богородица). Нощувка в Лалибела. 

Ден5: . Лалибела 
Безспорно една от най-известните и популярни забележителности на Етиопия е комплексът от 11 изсечени в скалите църкви, разположен край селцето Лалибела. Църквите са майсторски изваяни в твърдия гранит още преди 800 години. С местен екскурзовод ще се запознаем с тяхната вълнуваща история. Нощувка в Лалибела. 

Ден 6: Лалибела - Мекелле 
От Лалибела отпътуване за Мекелле (314 км). Пътят се вие из живописни местности, като част от него върви по каньона на река Текезе, една от главните реки в Етиопия. 

Ден 7: Мекелле - Адиграт 
По пътя си ще посетим скалните църкви Тиграй. Нощувка в град Адиграт, който се намира непосредствено до границата с Еритрея. 

Ден 8: Адиграт - Аксум 
По път посещение на манастира Дебре Дамо и храма Йеха. Храмът Йеха е построен преди Христа и е посветен на култа към бога-луна Алмуках. Нощувка в Аксум. 

Ден 9: Аксум 
Аксум е бил столица на Аксумското царство, едно от най-могъщите в античността. Разположението му в центъра на древните търговски пътища между Средиземноморието и Индия е довело до засиленото икономическо и технологично развитие на града. Именно оттук започва и разпространението на християнството в Етиопия. Посещение на различни археологически забележителности, между които баните в двореца на Савската царица и църквата на „Св. Богородица от Цион", където се смята, че се намира Свещеният кивот. Нощувка в Аксум. 

Ден 10: Аксум - Гондер 
Трансфер от гр. Аксум до гр. Гондер, бившата столица на Етиопия. Пътят минава през красивите планини Симиен. Нощувка в Гондер. 

Ден 11: Гондер - Бахир Дар 
Панорамна обиколка на Гондер. Ще посетим църквата, комплекс от добре запазени замъци от XVI и XVII век, баните на цар Фасилидас, манастира Кускуа, както и църквата Дебре Бирхар Селласие известна с изящните си стенописи. Следобеден трансфер до град Бахир Дар. 

Ден 12: Бахир Дар - Дебре Маркос 
Бахир Дар е малък, но бързо развиващ се град, разположен на южния бряг на езерото Тана. Водите на езерото се оттичат през гръмогласен водопад и се втурват в тясно живописно ждрело, като дават началото на Синия Нил. През вековете районът е привличал много духовни лица и днес на архипелага от над 30 острова в езерото могат да бъдат открити древни църкви и манастири. Сутринта ще направим малък круиз с лодка по езерото Тана до манастира Ура Кидан, разположен на полуостров. Следобед - отпътуване от за гр. Дебре Маркос. Нощувка в Дебре Маркос. 

Ден 13: Дебре Маркос - Аддис Абеба 
Отпътуване от Дебре Маркос до Адис Абеба. Свободно време следобед. Трансфер до летището след полунощ. 

Ден 14: Аддис Абеба - София 
Трансфер до летище и заминаване.

Цената включва

 • самолетни билети София - Аддис Абеба - София
 • трансфери летище - хотел - летище
 • транспорт с туристически автобус по време на екскурзията
 • 12 нощувки в стандартни хотели ***(стая със собствен санитарен възел) с включена закуска и вечеря
 • полудневна екскурзия с лодка в езерото Тана
 • входни такси за забележителностите, включени в програмата
 • местни английско говорящи екскурзоводи в Аксум, Лалибела, Бахир Дар и Гондар
 • водач от агенцията при мин. 12 души
 • медицинска застраховка на Армеец с лимит 10000евро

Цената не включва

 • бакшиши 50 €
 • лични разходи
 • Виза се получава на летището срещу 50 €

Намаления

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА: 

 • Бакшиши – 50 $ за целият престой


Цена на допълнителните услуги: Доплащане за единична стая 890 лв 

Ваксинации: Препоръчително е да се направите ваксинация за жълта треска за пътуването. 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

 • Копие от международен паспорт и депозит от 1600 лева на човек.
Офертата за екскурзия - Екскурзия до Етиопия е била разгледана 83 пъти
Възможно е да сте попаднали на тази страница при търсене, в резултат от грешно изписване на думите екскурзия до етиопия. В случай, че сте объркали подредбите на клавиатурата си, е възможно да сте въвели символите еуиув,прс оф ейрфмрс, енянкиюс, ад ешсдзс, или енянкиюс, ад ешсдзс, В случай, че сте изписали екскурзия до етиопия на латиница, е възможно да сте използвали символите euiuw,prs of ejrfmrs или ekskurziq do etiopiq.

Фирми публикуващи оферти за екскурзии и почивки в travel.need.bg, директен контакт: